Avbytare: Vasko Mitrovic, Becir Hodzic, Carl Odell, Sebastian Kristensson och Johannes Jönsson.

Becir Hodzic ut - Carl Odell in 74 min
Nicklas Mattsson ut - Sebastian Kristensson in 85 min
Mathias Roos ut - Jens Sirviö in 86 min

MATCHKOMMENTARER
Ännu en oavgjord match trots stort bollinnehav och för första gången i år hamnade vi i underläge. Vi fick spela även vår andra hemmamatch på konstgräset då kommunen ännu inte godkänner vår gräsplan. I den 4:e minuten slår Vellinge en krossboll från vänster till höger in i vårt straffområde där en spelare tar ner och placerar in 0-1. Kalldusch direkt. Publiken som stod i linje ville ha det till offside men målet godkändes. Nu börjar en lång jakt på en kvittering. ÖT Smygehuk har mycket boll men skapar inget under inledningskvarten. I den 19:e minuten vänder Filip Zahn bort sin försvarare vid 16-meterslinjen och är på väg att bli fri men han blir fälld. Misstänkt straffspark och målchansutvisning i och med det var sista försvararen som fällde honom. Vi får frispark på straffområdeslinjen och Vellingespelaren klarar sig helt undan kort. Gustav Lindquist slår frisparken över muren och bollen tar i ovansidan av ribban. Nära där. I den 26:e minuten bryter Christian Ahlström ett försök till Vellingeanfall och driver upp mot mittlinjen. Där hittar han ut med en lång fin boll ut till vänster till Mathias Roos som avancerar och Mathias spelar in bollen bakom backlinjen mot en framstormande Christian Ahlström som slänger sig för att nå bollen men bollen går precis förbi honom. Nära igen. I den 28:e minuten har ÖT Smygehuk ett mönsteranfall där bollen går som på ett snöre där Johan Hellström släpper bollen bakom backlinjen till Mathias Roos som spelar in bollen och ännu en gång är det väldigt nära att ett ÖT Smygehukben når först. I den 35:e minuten slår Mathias Roos ett inlägg som nickas bort av Vellinge och André Andersson drar på en volley med vänsterfoten som tyvärr går mitt på målvakten. I den 35:e minuten går Jens Sirviö ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 43:e minuten kommer Vasko Mitrovic fram på högerkanten och Vasko spelar in bollen där den via ett Vellingeben går förbi målvakten och sen får nästa Vellingespelare bollen på benet när den är på väg mot mål och målet räddas. Första halvlek slutar 0-1 där vi inte saknar chanser. I den 50:e minuten går Vasko Mitrovic ut med en sträckning och in kommer Becir Hodzic. I den 55:e minuten kommer Becir Hodzic in i straffområdet och går förbi två försvarare men blir fälld. Straff eller inte är svårt att säga men domaren friar. ÖT Smygehuk fortsätter att ha stort bollinnehav i den andra halvleken men chanserna blir bara till halvlägen. I den 74:e minuten byts Becir Hodzic ut och in kommer Carl Odell och därmed ändrade hemmalaget spelsystem till 4-3-3 i jakten på ett kvitteringsmål. I den 77:e minuten slår Patrik Lippe ett inlägg som nickas bort av Vellingeförsvaret. Filip Zahn tar ner bollen precis utanför straffområdet och placerar in kvitteringen till 1-1 intill den bortre stolpen. Detta var Filips 1:a seriemål i år. ÖT Smygehuk fortsätter spela 4-3-3 och jagar nu även ett vinstmål. I den 85:e minuten byts Nicklas Mattsson ut med kramkänning och in kommer Sebastian Kristensson. I den 86:e minuten byts Mathias Roos ut och in kommer Jens Sirviö. Vi har mycket boll men får inte till det på sista tredjedelen och matchen slutar 1-1. I nästa match väntar tabellåttan BK Skansen på lördagen den 9:e maj klockan 12:00 på Albäcksvallen i Trelleborg vilket också är årets första kommunderby!